Nuffnang

Sunday, 14 October 2012

Misteri Restoran Adik Manja, Kuantan Pahang

Salam..
Nak kongsi sket pengalaman sendiri kt entry kali ni..
Rasa nak kongsi sbb semalam (14/10/2012 - Ahad) baru aku tau yg kedai ni memang dah lama xberoperasi..
Itupun br tau dr MP.. 
Sbb masa lalu dpn kdi tu smlm aku sebut nama kdi tu dpn MP.. 
Xpasal2 aku kena marah.. T_T 
MP : "Napa sebut nama kdi tu..??"
AKU : Aikk nak sebut nama kdi pun salah ker?? Huhu..

Utk pengetahuan, masa MP study kt UMP, Aku p kat dia bila ada kelapangan..
Aku menginap di Hotel area Bandaq Kuantan & MP mcm biasa la dok Hostel UMP..
Aku salu la ulang alik dr Kuantan ke Gambang.. 
Setiap kali lalu dpn Restoran Adek Manja ni mmg ramai org.. Nampak best!
Sampai nak parking pun mcm susah sbb byk kereta..
Ada skali tu aku dah berhenti dpn Restoran Adik Manja ,
Tapi tgk meriah & byk sgt customer.. 
Aku pun xjd la nak tapaw nasi takut lambat tunggu..
Setiap kali aku lalu kdi ni aku akan pandang.. Sbb kdi ni cantik.. Dgn lampu yg cukup meriah..
Customer rmi.. Nampak mcm ada sate, ikan bakaq & mcm2..
Selama ni stiap kali aku dtg UMP, mmg sntiasa penuh org kat kdi ni..
Gambaq Dari OHTIDAK.COM
Gambaq ni pun dr blog.. OHTIDAK.COM

Jalan Gambang - Kuantan ni terutama area Restoran Adik manja ni klu cuti2 skolah atau perayaan pun xramai, inikan cuti2 biasa hujung mggu mana2 kdi pun mmg suram ja.. 
Customer xramai.. 
Berbeza dgn area Tg. Lumpur yg sentiasa ramai org bkunjung tuk makan ikan bakaq.. Logikkah apa yg aku nampak selama ni kdi ni sentiasa penuh org mcm Restoran Ana Ikan Bakar, Tg. Lumpur???
Gambaq terbaru : 14/10/2012 | Ahad | 4.37pm

Gambaq yg last ni dari camera BB aku sendiri. 
Masa ni dlm perjalanan dr Kuantan - Gambang - KL..
Mmg xda meja atau kerusi.. 
2-3 buah stall stainless steel yg aku nampak sebelum ni pun dah xdak lagi dah..
Xdak sate.. Xdak ikan bakaq..

Aku rasa mcm menarik jgk cerita pasai Restoran Adek Manja ni..
InsyaAllah, Aku akan bersama Mr.Zam Extreme Ghost Hunter Adventure Club
untuk siasat lebih lanjut pasal Restoran ni.. Tunggu green light dr Abg Zam.
Klu Abg Zam on.. Aku akan update blk pasal Restoran Adek Manja ni kat Blog..
& untuk pengetahuan semua, klu nak tgk VIDEO-VIDEO SERAM hasil Mr.Zam Extreme Ghost Hunter Adventure Club.. Hgpa suma ley tgk kat Youtube atau 'LIKE' page Mr.Zam Extreme Ghost Hunter Adventure Club kt Facebook..






4 comments:

  1. Adek Huzai : Seram wOo.. Semalam lps blk dr kdi ni trs tmimpi huhu.. Mlm ni tdo bukak ja lampu bilik smpi ke siang ekekeke..

    ReplyDelete
  2. salam... bro tau ke bila tarikh sebenar restoran nie tak beroperasi?...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nasrul: Wslm. Aku xtau bila btl2 dia xberoperasi.. Masa ni aku kat sana antara 7 hingga 14 oct 2012.. Yg peliknya masa aku ontway dr UMP ke Kuantan mlm tu aku tgk penuh org makan situ smpi xda parking. Esoknya bila aku lalu sna skali lagi kdi tu nmpk xterurus. Stall2, meja makan, kerusi.. semua xda. lantai dia penuh daun2 kering..

      Delete