Nuffnang

Wednesday, 13 June 2012

LOSO + BEYOND

Masa sekolah menengah dlu aku asik dgq lagu LOSO & BEYOND...
Aku mcm makluk aneh masa tuh.. Org dengaq lagu Melayu @ Omputih..
Aku lak lagu SIAM & CINA ahahaha..Gasak bagi...!!
Klu hgpa nk tau LOSO & BEYOND ni, depa 2-2 adalah Lagenda Rock kt negara asl depa..
Aku sampai tahap dah hapai habih suma lagu depa..Suma Album aku ada..

Jom aku cita sket tentang 2 Band ni..

LOSO - Thailand ( Senang crita, sebut Siam ja lah hahah )
Aku suka masa dorg ber-3..
Seksan Sookpimay (Sek Loso) : Vocal|Guitar
Pradit Worasuttipisit (Dit Loso) : Bass|Vocal
Eric Lavansch (Eric Loso) : Drum|Vocal

Wlupun dah berpecah skrg ni..Tp aku masih layan jgk lg lagu2 Loso ni.. 
Mcm rock kapak kt Malaysia ni jgk la.. Klu hgpa dgq aku nyanyi lagu2 dr Loso ni..
Kompem org ingt aku org siam.. HaHa..Bila nyanyi aku cukup fasih lam bahasa siam..
sebut xdak salah langsung..Sawadhikapppp... 
Aku buh lagu slow ja kt sini.. Kang klu aku buh Loso yg ganah2 korg teruih close plk
blog aku ni.. Kan? Tetiba rasa nk karok lak.. Lama dah xmelalak ni..


Satu lagi band terbaek..

BEYOND - HongKong
Wong Ka-Kui (Koma Wong - Dah meninggal) -Vocal|Guitar
Wong ka-keung ( Steve Wong ) -Bass Guitar|Vocal
Wong Koon Chung ( Paul Wong ) -Lead Guitar|Vocal
Yip Sai Wing -Drum|Vocal
*Aku xmo cita psl kematian Koma Wong kt sini.. Jom layan lagu depa..zAsSSsss!!

Dalam byk2 lagu BEYOND awat lagu slow ni yg aku pilih?..
Byk kenangan..
Lagu ni tajuk dia 海闊天空 (Hai Kuo Tian Kong)
Ekceli jarang sgt2 org nyanyi lam basa Mandarin.. So, lam basa Kantonis cara sebut dia
"hoi fut tin hung" bermaksud 'Masa Depan Yg Lebih Cerah'..
Sbb dgn lagu ni la dah byk duit aku dpt,. Masa Chinese New Year sblm2 ni.. 
Aku penah nyanyi Live 3-Jam Lagu Beyond + Lagu2 Mandarin|Kantonis..
Hasil dia????? Aku dpt beratus2 angpao dr bos & subcon.. 
Sumanya hasil permulaan dr lagu ni la.. weeee! xie-xie! xie-xie! :p
Xsabaq nk tggu CNY lagi.. $$$$$$$ :D



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dah Habis Baca??? Click Sini 1 Kali -> LIKE (^_^)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2 comments:

  1. Hohhhhh adik bru nak buat cita pasal beyond+loso+richie ren+jay chou.potong line btl laaaaaaaaa! Hahahah (T^T)
    Paul Wong I lebiuuu!cheong kei..mong chou liu hei monggg..ha gasak..xreti loghat nih :D

    ReplyDelete
  2. HiHi.. kuai le.. Wo deng ni de st0ry mOri.. :D

    ReplyDelete