Nuffnang

Friday, 8 June 2012

Al-Fatihah Buat Yasmin J Hunwick



Salam..
Walaupun dah 4-5 hari berlalu arwah meninggal.. Barulah tergerak hati aku utk posting tentang arwah. Aku xrapat pun dgn arwah wlupun kami sekampung lgpun aku jarang blk langkawi. Blog ni pernah mendapat sentuhan & idea dr arwah msa pmulaan masa aku xtau apa2 tntang blog.. & aku rasa aku adalah salah seorg follower blog arwah pd hari terakhir sblm dia tlibat dlm kemalangan maut..
ke-esoknya barulah aku tau yg arwah dah xdak lagi.... 
( Baru ingat masa tu nk tgk apa lg yg dia update kt blog..)
Aku xkan tkr Tamplates|Background PINK page aku ni.. Sbb Arwah yg pilih. Dia penah kata 'Laptop da la PINK! Blog pun wana PINK! hahaha..' 
:')

Takziah kepada Kak Sazlina & Abg Johan dan keluarga , Al-Fatihah buat Yasmin | Nur Afipah Ainaa | Nor Hazwani Mansor | Semoga roh ke3-3 arwah dicucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan orang orang yang beriman.

Dari FB ibu Yasmin:  “Salam semua di fb, di saat ini saya dan Johan tak dapat tidur mengenangkan permergian anak kami, Yasmin Johan ke rahmatullah pada jam 11.50 malam @ 3hb June 2012. Saya ucapkan ribuan terima kasih pada semua yg memberi ucapan takziah melalui fb dan mesej2 lain. Yasmin seorang anak yang baik, bijak, sopan santun dan amat cantik dimata kami dan seorang yg berakhlak tinggi. We will miss her dearly but we will never miss her in our prayers. We still remember her childhood, school days and as a daughter she made us proud. Semoga roh beliau berada disisi orang yg beriman.”

(Artikel bwh ni di update pd hari ke-41 14/07/2012)
Saja aku xnk buh pic Arwah kt sini.. Sbb xnk rasa sdh. Skrg da Ok. Tp keluarga arwah ttp rsa kehilangan walaupun redha. Harap Kak Sazlina trskan blog Arwah.. Jgn close account tu..
Kenangan coretan dr arwah suma tu aset yg bharga wlupun ada sesetengah pihak mminta 
Kak Sazlina close account milik arwah. PENDAPAT AKU 'JANGAN CLOSE'.. Lgpun gambar2 arwah semuanya btudung n mnutup aurat.. 
*Thanks utk arwah sbb pena tlg & bg idea masa awal2 pmbabitan aku dlm dunia blog ni.. :')
Ada kesempatan Raya ke-4 @ ke-5 nanti.. Blh la aku bwk adek2 & fmly singgah Cafe & Arts 
milik Kak Sazlina.. InsyaAllah.


AL-FATIHAH utk my sis, Yasmin.
YASMIN J HUNWICK (22 FEB 1995, 8.29 AM - 03 JUNE 2012, 11.50 PM)




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dah Habis Baca??? Sedekahkan Al-Fatihah 1x (^_^)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

10 comments:

  1. al-fatihah utk beliau ..hmmm nk tnya,actually die ni siape eh?

    ReplyDelete
  2. Sama ja mcm kita ni d'ya..Bkn artis.cuma blogger & trending di tweeter.cuma dia tnjuk byk sgt tanda2 yg dia akn 'pergi' kt tweeter dia sblm dia kmalangan & mnggl dunia. abg xrpt pun ngn dia..cuma xsgka dia mnggal lps abg hbs baca semua entry kt blog dia.

    ReplyDelete
  3. haaaaaaaa? yeke? sedihnya..nak link blog die boleh?

    ReplyDelete
  4. Boleh..dya msk sini
    http://misschronicz.blogspot.com/
    kita yg bkn saudara n bkn teman rpt pun ley rsa sdh..
    Inikan ahli kluarga dia sdiri.

    ReplyDelete
  5. i keep finding the news bout her since the day she passed away. secara kebetulan sbb tertarik dgn berita yg ayah dia menyalahkan diri sendiri atas kematian yasmin. for no reason, i cari semua berita even i tak pernah tau sape die. Allah nak tunjuk, rupanya, arwah org yg sama yg I jumpa masa kat Bukit bendera on 31st May. I pun tak sangka tu dia, sebab I xknal die. mase jumpe tu, i fokus kat muke die sbb die sgt cntek, dan mase tu dgn fmily die, ayah die english man, mak melayu, n adik2 die yg muke mix. dlm seminit mcm tu je i nampak die. then, bile kua news pasal die, i baca blog die, i masih tak dpt recognised die. just after kawan i yg same2 nmpk die ckp, arwah org yg kitorang jumpe n asyik tgk sbb kecantikan die. then i bukak balik blog die, subhanaallah, memang die. then i cari instagram die, lebih kuatkan bukti. gambar ulat bulu yg die ambik kat bukit bndera sama dgn yg kitorang jumpe, sbb masa tu pakcik guard tegur kitorang jgn pgg ulat tu, n yasmin and her family baru je passed by. satu lg, bile tgk kat instagram gambar parents n adik2 die, memg org yg same. subhanaallah, Allah bg kitorang jumpe arwah sebelum arwah meninggal. i never know her, and i tak tau ape yg buat i asyik cari berita pasal die. rupa2nya, Allah nak tunjuk, die org yg i pernah jumpa, walaupun dlm tempoh x smpai 5 minit. Al fatihah utk Yasmin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ Kak Sazlina, Raya ke-4 @ ke-5 kita jmpa kt cafe akak.. Al-Fatihah my sis YJH :')

      Delete
  6. Yup..btl. mcm ada spirit yg watkan kbnyakan org rsa sedih,cuba cri siapa dia..(sdgkan kbnyakan xknl pun sapa dia). Apa yg sdh sbb dia mnggl dlm usia yg muda + plk cara dia
    mnggal(muka pn xnmpk mcm rupa asl).. Sj posting ni xnak ltk pic2 dia mcm blogger len buat..
    Sbb xsmpi ati nk tgk blk gambar keadaan arwah msh hdp + gambar2 keadaan msa arwah tbaring atas jln.. Posting ni Khas tuk dia..Pada ssiapa yg tbaca entry tlg sdkhkan Al-Fatihah utk arwah. TQ

    ReplyDelete
  7. actualy aku knl ngan arwah ni,coz aku pnh keja kt tmpt mak dia keja,dia memg baik,sopan santun,n dia pon baik ngan aku,mak dia baik ngan aku gak,adik2 dia,mak dia slalu blanja kitarg mkn kek coklat lembab gitu..........pendek kata diorg ni xsombong la...wlupon diorg ni lawa2,mcm xpercaya ja arwah dah xder,aku doakan dia ditemptkn dikalangan org yg beriman....AL-FATIHAH untk arwah..sama2 la kita sedekah pdnyer.....

    ReplyDelete
  8. Yup miss berry, arwah mmg sporting.. Aku ni xrapat sgt.. penah smbg2 mcm tu ja ngn arwah sblm2 ni..sbb aku pn jrg blk lgkawi.

    ReplyDelete