Nuffnang

Monday, 26 November 2012

Promosi Perodua Baru 26 November - 26 December 2012


PERODUA PROMOTION NOVEMBER 2012 & DECEMBER 2012!!!
NOVEMBER & DECEMBER 2012 PROMOTION !!!
Customer terawal sahaja akan dapat Smart Phone (Samsung@Blackberry) atau GPS (Garmin@Papago@Wayway)
Berminat blh PM atau Hubungi 016-402 8596 (Key) untuk keterangan lanjut..
FULL LOAN 100% | RM0 MUKA
H
ADIAH MENARIK :

1)***Smart Phone (Samsung/Blackberry)

2)***GPS Garmin/Papago/Wayway

3)***Smart Tag

4)Touch N Go 
5)***Tinted (JPJ Approval)

6) Full Tank
7) Umbrella
8) Car Perfume
9) Phone Car Holder
10) CD Holder
11) 7"/10"/12" Sun Protection
12) Car Shampoo
13) Car Tyre Wax Shampoo
14) Car Sponge Wax & Wash

15) Rain-X Washer Fluid
16)
***Spoiler (For model without spoiler)
17) Steereng Lock
18) 3 Years Waranty
19) Free Delivery (KL & Selangor)
*Tertakluk terma & syarat (
***Utk Model Terpilih Shj)

Document :
LOAN BIASA : I/C | Lesen | 3 Bulan Slip Gaji & Penyata Bank @ Penyata Kwsp
SKIM GRADUAN : I/C | Lesen | Diploma @ Ijazah | Surat Tawaran Kerja

Email kan kepada : keyperodua@yahoo.com
*Boleh juga jumpa di lokasi anda.. SMS saya lokasi anda ke 016-402 8596

Sunday, 14 October 2012

Misteri Restoran Adik Manja, Kuantan Pahang

Salam..
Nak kongsi sket pengalaman sendiri kt entry kali ni..
Rasa nak kongsi sbb semalam (14/10/2012 - Ahad) baru aku tau yg kedai ni memang dah lama xberoperasi..
Itupun br tau dr MP.. 
Sbb masa lalu dpn kdi tu smlm aku sebut nama kdi tu dpn MP.. 
Xpasal2 aku kena marah.. T_T 
MP : "Napa sebut nama kdi tu..??"
AKU : Aikk nak sebut nama kdi pun salah ker?? Huhu..

Utk pengetahuan, masa MP study kt UMP, Aku p kat dia bila ada kelapangan..
Aku menginap di Hotel area Bandaq Kuantan & MP mcm biasa la dok Hostel UMP..
Aku salu la ulang alik dr Kuantan ke Gambang.. 
Setiap kali lalu dpn Restoran Adek Manja ni mmg ramai org.. Nampak best!
Sampai nak parking pun mcm susah sbb byk kereta..
Ada skali tu aku dah berhenti dpn Restoran Adik Manja ,
Tapi tgk meriah & byk sgt customer.. 
Aku pun xjd la nak tapaw nasi takut lambat tunggu..
Setiap kali aku lalu kdi ni aku akan pandang.. Sbb kdi ni cantik.. Dgn lampu yg cukup meriah..
Customer rmi.. Nampak mcm ada sate, ikan bakaq & mcm2..
Selama ni stiap kali aku dtg UMP, mmg sntiasa penuh org kat kdi ni..
Gambaq Dari OHTIDAK.COM
Gambaq ni pun dr blog.. OHTIDAK.COM

Jalan Gambang - Kuantan ni terutama area Restoran Adik manja ni klu cuti2 skolah atau perayaan pun xramai, inikan cuti2 biasa hujung mggu mana2 kdi pun mmg suram ja.. 
Customer xramai.. 
Berbeza dgn area Tg. Lumpur yg sentiasa ramai org bkunjung tuk makan ikan bakaq.. Logikkah apa yg aku nampak selama ni kdi ni sentiasa penuh org mcm Restoran Ana Ikan Bakar, Tg. Lumpur???
Gambaq terbaru : 14/10/2012 | Ahad | 4.37pm

Gambaq yg last ni dari camera BB aku sendiri. 
Masa ni dlm perjalanan dr Kuantan - Gambang - KL..
Mmg xda meja atau kerusi.. 
2-3 buah stall stainless steel yg aku nampak sebelum ni pun dah xdak lagi dah..
Xdak sate.. Xdak ikan bakaq..

Aku rasa mcm menarik jgk cerita pasai Restoran Adek Manja ni..
InsyaAllah, Aku akan bersama Mr.Zam Extreme Ghost Hunter Adventure Club
untuk siasat lebih lanjut pasal Restoran ni.. Tunggu green light dr Abg Zam.
Klu Abg Zam on.. Aku akan update blk pasal Restoran Adek Manja ni kat Blog..
& untuk pengetahuan semua, klu nak tgk VIDEO-VIDEO SERAM hasil Mr.Zam Extreme Ghost Hunter Adventure Club.. Hgpa suma ley tgk kat Youtube atau 'LIKE' page Mr.Zam Extreme Ghost Hunter Adventure Club kt Facebook..






Wednesday, 26 September 2012

Kucing Untuk Di Jual 2012

Tajuk "Kucing Untuk Di Jual 2012" salah satu ayat yg aku guna masa google.. 
Bukan aku nk juai kucing kesayangan aku ni naaaaa... Sorry, cek xjuai nOhhhh.. :)

Heeeeeeeehehehehehhehehehehehhehehhehehehhehehhehehehehheehe....
Hepinya aku rasa harini.. Akhirnya pencarian 'si comel' berakhir dgn senyuman..
Memeannngggggggg puas hati.. tediaaa hehe..

Sbb dah 2-3 bulan aku google utk dapatkan kucing.. 
Kat www.mudah.my hgpa jgn habaq la..
Suma page dia aku masuk.. Tapi harga paham2 la kan.. Mahaiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.... 
Aku ni mana mampu mokalo mahai2 sgt.. Ya la kan, dah beli kucing 1 hal..
Lps tu nak kena beli sangkaq, accessories sangkaq tu lagi.. Makanan, pasiaq.. 
Byk modai oOOo.. Nasib baik la kebetulan ex-officemate(Cat) aku ada byk kucing.. 
Terima kasih byk2 utk kucing ni yer Cat.. 
Nati aku pomot Pakej Makeup hg kt suma org.. 
Jimat duit aku dari beli kat mudah.my tu.. :)
Nama Meow Meow ni MEIKO.. 
Ni gambaq terbaru 26/09/2012.. Umoq MEIKO baru 2 minggu..
(Kan aku penah habaq sblm ni.. Klu aku ada kucing, aku nak buh nama dia sama nama Brand Naturactor yg gf aku pakai.. Iaitu MEIKO.. hehe..)
Jom Layan Gambaq MEIKO
Cute kan??? HeHe.. Seumoq hdp aku, ni la 1st time aku bela kucing.. :)

*Tajuk di atas (Kucing Untuk Di Jual 2012) hanya sekadar hiasan.. HeHe jgn marah.. :p


Monday, 24 September 2012

Wednesday, 19 September 2012

1 Year Anniversary

Salam.. :)
Khas buat Siti Zuraida Binti Ismail...
LOVE LOVE LOVE..
Sedaq xsedaq dah 1 tahun dah usia percintaan kami pada 13/09/2012.. 
Bcinta keww? HeHe malu lak t 1 Malaysia taw.. :p
Xdak hadiah pun buat sidia..
Cuma bwk my princess p makan2 ja..
Menyampah plk tgk aku senyum senget mcm nih HaHaHaH...

Love u syg. Semoga berkekalan & Semoga Allah s.w.t permudahkan rezeki kepada kita bdua..
Moga apa yg kita rancang utk 2013 termakbul.. Amin..


Tuesday, 18 September 2012

Hawa Marissa Zahra Binti Muhammad Zaimi

Assalamualaikum.. HeHe.. Syok xtau nk habaq ni.. Tgh pagi2 buta td kan dpt msj dr My Big Bro.. Kak Nurul dah selamat melahirkan sorg lg baby comeyhhh.. Btambah la sorg lagi anak buah aku.. :)

Lokasi : Hospital Sultanah Bahiyah, Loq staq.
Tarikh : 17/09/2012
Jam : 11:35pm
Berat 3.1 Kg

Gaji pun lambat lagi nak masuk.. adoihhh.. Ujg bln ni la br dpt blk kg.. Sblm tu kan, mesti la nak shopping baju bby dlu byk2.. Gambaq pun xbopa nak ada sgt lagi.. Seb bek Adek Ayu  dah upload 2-3 kpg lam fb td.. Ley la cilop dlu utk share kt sini.. :)
Amboiiiii Andak, dia dulu siap begambaq...
 Baby ngan ibu..
 Baby ngan abah..
Baby ngan abang 'twins'.. 
Adam Amzar | Adam Amsyar
Hawa Marissa Zahra

Mcm crita ADAM & HAWA la pulak nama anak buah aku HaHa..
 Comeyh kan anak2 buah aku? Yer aku tau.. Mmg sebijik comeyh sama mcm aku masa kecik-kecik dulu.. Heeee.. :')
*Tahniah Abg Zaimi & Kak Nurrul*

Monday, 17 September 2012

Kucing Edisi Pinjam

HeHe.. Best ka bela kucing??? Sapa suka kucing habaq mai....
Nak mintak sekoq! =D
Hmm, teringin jgk la bila tgk hat yg comey2 tu.. Wat masa skrg xdak lagi.. 
Yg ada pun kucing jiran sbelah rmh aku ni. Hari2 dok nyibok jln2 dlm rmh aku.
Dah la gemok bulat.. Jln mcm samseng.. Aku halau dia wat mcm ni.. 
Ssshhhhhhhhhh!!! ShhhhSHhhhhhhhhhh! 
Bkn dia nak lari.. Lagi dia mai kat aku!! T_T
Dah kena tangkap... Herherher..
Kucing ni baik wOo.. Sebenaqnya gambaq dia ataih kabinet dapoq & ataih meja makan ni aku yg angkat dia.. Selama ni dia xpenah pun naik sendiri.. Mokalau masuk rmh dia baring2 kat lantai ja lps dia hbs 'melawat' rumah, dia balik rmh sebelah.. Kalau dia nak berak pun sama.. Dia lari blk rmh tuan dia HeHeHe.. Bulih dak klu aku bela kucing nati.. Bila kucing aku nak berak atau kencing dia p rmh sbelah? Kan bgs Kihkihkih...  Nak makan pun p rmh sbelah jgk??? Melampau! T_T

Ok, Mcm ni.. Aku ada la bkenan sekoq kucing kat www.mudah.my tu.. Hampir2 dah nak beli.. Merayu2 simpati aku kt tuan kucing ni sbb nk diskaun.. Nanges tuan dia ngan lakonan aku... huhu.. Aku nk buh nama dia MEIKO! (Sempena brand alat mekap gf aku.. Cute2 ja bunyi kan? :)
Haaa comeyh kan? Kan? Kan??? Aku dah hampir2 dah nak beli yg ni.. Tapiiiiii.......

Tapi kbetulan ada lak mmbe aku offer.. Dia ada byk kucing semi flat.. Dia offer aku beli makanan kucing dia ja. Lps tu dia bg aku sekoq kucing bulu tebai ni.. Menarik jgk offer nih.. Jimat duit aku kan.. Tp aku suka jgk kucing yg kt mudah ni.. Aku nak yg muka comey lagu ni la.. Mengkalau xcomeyh aku xmau! Dah la 1st time nak bela.. Mesti la aku memilih.. Nati nak p pilih kucing kt rmh mmbe aku tu.. :)